DUSTBOWL REVIVAL – IS IT YOU, IS IT ME

‘Dustbowl Revival’ is een zeskoppige Amerikaanse rootsrockformatie uit Venice, Californië rond zanger, gitarist en songschrijver Zachary Lupetin en zangeres en ukelelespeelster Liz Beebe. Onlangs werden ze nog uitgeroepen tot de beste liveband in Los Angeles en hun nieuwste album “Is It You, Is It Me” zal de groep internationale roem moeten gaan opleveren.

Onlangs verliet mandolinespeler Daniel Mark de groep nog, echter niet vooraleer hij nog meeschreef aan enkele tracks op deze plaat. In hun sound blenden ze funk, soul, folk en Americana hetgeen hen een vrij uniek geluid oplevert dat uitgestraald wordt in de dertien tracks op hun nieuwste plaat. Naast de twee net vermelde vocalisten bestaat ‘Dustbowl Revival’ uit Josh Heffernan op drums, Connor Vance op viool, Ulf Bjorlin op trombone en Matt Rubin op trompet.

Wij vinden dat de muziek die ze op ‘Is It You, Is It Me” brengen herinneringen oproept aan het werk van de Amerikaanse indiefolkband ‘Blind Pilot’ uit Portland, Oregon waar eveneens een man en een vrouw samen voor het vocale gedeelte zorgen. Dat blijkt al zo in de erg mooie begintrack “Dreaming”, maar ook bij het beluisteren van de zachte ballad “Get Rid Of You”, de twee nummers die u in een live-uitvoering op de video’s bij deze recensie kunt horen.

Albumproducer Sam Kassirer, bekend van zijn eerdere samenwerking met David Ramirez en Josh Ritter, heeft bij de opname in de studio alle mogelijkheden en vaardigheden van deze nog altijd sterk evoluerende band volledig weten te benutten. Het resultaat is een zeer mooi gebalanceerde en georkestreerde plaat met vlot in het gehoor liggende deuntjes. Als mooiste liedjes selecteerden wij “Sonic Boom”, “I Wake Up” en het catchy meezingbare “Penelope”. Verder valt er ook te genieten van het met een New Orleans-achtige brassband gebrachte uptemponummer “Nobody Knows (Is It You)”, het melodieuze “Runaway”, het sterk gezongen akoestische “Just One Song” en de in harmonieuze samenzang gebrachte albumafsluiter “Let It Go”.

“Is It You, Is It Me” is de opvolger van hun naar de band zelf vernoemde plaat “Dustbowl Revival” uit 2017. Deze groep werd echter al in 2011 opgericht door de uit Chicago afkomstige Zach Lupetin en Liz Beebe. Ze evolueerden in het voorbije decennium permanent en gestaag naar de band die met dit vijfde volwaardige album uit hun carrière ongetwijfeld hun sterkste plaat tot nu toe heeft opgenomen en uitgebracht. We wensen deze Californische groep dan ook alle succes en een internationale doorbraak toe, want hun vlotte liedjes kunnen ons enkel maar opvrolijken in deze onzekere tijden.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Medium Expectations / Thirty Tigers

video